dimecres, 18 de gener del 2012

Aiguamolls




Abans del recorregut pels Aiguamolls convé visionar i comentar la Presentació i servir-vos de la Guia de Continguts per al professorat.

En cas que us interessés fer un treball de recerca més complet de les espècies d'animals i plantes dels aiguamolls, us proposem un Joc d'apadrinament d'espècies: Busca'ls a la primavera.

En aquest plantejament l'alumnat, en grups, es reparteix una sèrie d'animals (predominen els ocells) i plantes per fer un treball de cerca d'informació prèvia a la sortida, buscant-la a internet, o en fonts més clàssiques.

A mida que la van obtenint, la van incorporant en unes fitxes "buides" (escribint als powerpoints* oferts al paquet de materials). Acabat això, contrasten les seves informacions amb les de les fitxes "completes".

Amb aquest procediment previ, durant el recorregut pels aiguamolls, cada grup compartirà amb els altres la informació recollida a mida que anem trobant els animals i plantes repartits pels grups, donant les explicacions de les seves característiques i hàbitats.
Aquest joc afavorirà l'aprofundiment en el coneixement de les espècies, tot motivant l'alumnat -ja que aniran a buscar els "seus" durant l'itinerari-.

*(D'entrada els enviem en pps, és a dir que s'obre el powerpoint directament, al clicar.
Per convertir-ho en ppt i poder "manipular-ho" i poder treballar-hi a sobre: només heu de canviar la  s  per una   en el nom del fitxer (pps--->ppt).

A veure si us animeu a fer aquest joc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada